arDeBo hemsidor >>
arDeBo webbdesign >>

Här visas några av de webbplatser som arDeBo har producerat

www.shantihealth.com
SHANTI YOGA & AYURVEDA Holistic Wellness Center, Chino - California

Hemsidan gjordes åt min väninna i Chino Hills - Californien som har startat egen studio med Yoga-klasser och Ayurveda behandling. Sidan gjordes på engelska, registrerades hos alla de stora sökmotorerna i USA och fungerar idag som den största kanalen i hennes marknadsföring hos kunder.

Jag fortsätter att underhålla sidan kontinuerligt med ny information och länkar som används i e-mail utskick i marknadsföringssyfte hos kunder i Californien.


www.tapetstudion.se
Färg & Tapetstudion AB, Rishedsvägen 25 C, 449 50 Alafors

Hemsidan gjordes åt ett nystartat företag som introducerar ett koncept att med personlig rådgivning vid tider som passar den individuella kunden hjälpa till med val av färg och tapeter vid nybyggge eller renovering.

Förutom att bygga hemsidan i tät kontakt med kunden gjorde jag registrering av domännamn och uppläggning av webbhotell. Sidan registrerades hos alla de stora sökmotorerna och för att förbättra förutsättningar för att bli hittad på Internet i det omfattande Färg & Tapet utbudet registrerades sidan hos Googles Adwords annonsprogram vilket gör att Färg & Tapetstudion AB alltid kommer upp som en av de 10 första vid sökning på deras nyckelord.


www.helondesign.com
helon design, design & produktutveckling, Malmö - Sweden

Hemsidan gjordes åt en nyutexaminerad industridesigner som har startat eget företag. Här var kraven på form och design mycket givna från kunden själv och syftet med sidan var främst att annonsera en av designers första stora produkter "feel-o-metern".
Feelometern är baserad på en idé av och utvecklad i samarbete med Bodil Jönsson, professor i rehabiliteringsteknik vid Institutionen för designvetenskaper, Lunds tekniska högskola som säger såhär om samarabete med unga designes:
"Glädjen att arbeta på Institutionen för designvetenskaper på LTH och att där bl.a. få möta och handleda blivande industridesigners. En av dem var Helena Ondrus som år 2003 gjorde sitt examensarbete på området tid."

Det var en glädje för mig också att göra Helenas hemsida och genom noggran registrering hos sökmotorerna garantera att sidan om feelometer alltid kommer uppp när hennes nyckelord används vid sökning på Internet.


www.fiskboden.se
Fiskboden Maria & Björn  i Sävedalen, Göteborg

Denna hemsida är gjord åt en fiskhandlare med butik i Sävedalen utanför Göteborg. När butiken togs över för över 2 år sedan beställdes sidan för att marknadsföra sig via Internet, en ganska ny tanke på den tiden för en fiskhandlare...;-)

Idag har jag hand om denna hemsida och undehåller den regelbundet samt ser till att den alltid finns registrerad hos de stora sökmotorerana för att visas bland de 10 första vid en sökning på deras nyckelord.


www.birgittashantverk.se
Birgittas Hantverk, Uddevalla

Denna hemsida har jag fått ta hand om efter att ägaren har blivit missnöjd med tidigare webbyråer när uppdateringarna inte har kommit på överenskommen tid och materialet har blivit slarvigt behandlat.

Det är mig en stor glädje att fortsätta ta hand om innehåller i denna hemsida då leveranser på rätt tid och i enlighet med överenskommelse med kunden är mina största ledstjärnor när jag arbetar med hemsidor.


www.jordhammarhantverk.se
Hantverksgården i Ödsmål

Hemsidan gjordes av en byrå för att markandsföra arbeten för ett antal slöjdare/hantverkare. Ägarna tyckte att hemsidan kändes livlös och tråkig så jag fick uppdraget att "skapa lite liv" i den.
Jag har använt en speciell teknik för att visa både miniatyrer och stora bilder av de över 60 fotografier som presenterar deras egna arbeten. De små bilderna blir större när man klickar på dem samtidigt som bakgrunden tonas ner för att framhäva den större bilden. Storleken på bilden anpassar sig automatiskt så att allt bild-innehållet visas oavsett storlen på skärmen (fungerar i IE>5.5).
Att förena praktisk funktionalitet med design och teknik är det som gör hemsidetillverkning så spännande .

Här några röster från hantverkarna själva:
Jag har tittat igenom hemsidan och tycker den är fin, DU ÄR DUKTIG!!!
Gunilla var inne på testsidan, sade också att den är "toppenbra"!


www. reginamarine.se
webshop med båttillbehör Regina Marine som är försäljare av båttillbehör var mitt första jobb med en hemsida som innehåller webshop. Att ge sig in på tekniken som innebär att skapa en pålitlig och säker e-handel plats kändes för stort men när en god vän frågade om jag ville göra layout och design för hans butik som han har köpt som färdigt koncept för internethandel från e-butik.se ställde jag genast upp.
Det var en utmaning att göra jobbet i e-Butikens enkla webb-baserade verktyg där jag saknade de flesta av möjligheterna som normalt finns i program för webdesign. Men det gick snabbt att lära sig konceptet från e-Butik och deras support gav snabba och kunniga svar på sin produkt.
Sedan återstod jobbet med att fylla butiken med alla varorna men det gjorde ägaren själv som också fortsätter att underhålla butiken i egen regi.

www.flodaekonomikonsult.se
Floda Ekonomikonsult

Den här hemsidan gjorde jag åt ett mindre företag - Floda Ekonomikonsult - som ville synas på Internet. Företagets inriktning är bokföring, bokslut, deklarationer och andra seriösa affärsuppdrag. Jag fick uppdraget att göra en enkel och stram hemsida men ändå iögonfallande. "Less is moore" var mottot när denna sida gjordes. Vi valde att använda bara en enda bild där färgerna i bilden följer färgerna i menyn och indikerar de olika menyvalen.
Stort arbete lades ner på SEO optimering, dvs. användning av information på sidorna som inte syns för besökaren men som används av sökrobotar på Internt. Resultatet är att hemsidan idag dyker upp bland de 10 första träffarna oavsett vilken sökmotor som används. Jag fortsätter att underhålla hemsidan och ser till att den fortsatt har en hög rankning vid sökning på Internet.

 

 


www.lidensbegravningsbyra.se
Lidens begravningsbyrå - begravningar på Tjörn Orust och Stenungsund

Efter rekommendationer från en av ovanstående kunder kontaktades jag av ägaren till Lidens begravningsbyrå på Tjörn som ville ha en egen hemsida för sin nystartade verksamhet.
Ännu en gång fick jag förmånen att på ett personligt plan möta kunden för samtal för att på det sättet få den rätta känslan för vad kunden önskar med sin hemsida. Det blev ett mycket lyckad projekt och en hemsida som förmedlar precis den rätta känslan till besökaren - så som min kund önskade sig.
Naturligtvis lade jag stort omsorg på SEO optimering och de valda nyckelorden fungerar väl.

Nöjda kunder är de bästa referenser!